fredag 6 februari 2009
Jag tror att det var Ottopippi som myntade uttrycket "Ingen sömnad är för simpel att blogga om". Ett mycket bra uttryck tycker jag, kanske det tom skulle klara kraven till Moderna Ordspråk, om det nu fanns något sådant.
Den här tidningshållaren, sydd från ett mönster ur Allt om Handarbete nr3 tror jag det var/2008, kvalar iaf in till simpel sömnad.
Det var min moster som fick syn på den ur en av mina tidningar när hon letade stickmönster. Den ville hon gärna att jag skulle sy åt henne, hon fick själv välja tyg, så skyll inte på mig!! =)
Först sydde jag fast fickorna på ena längden och sedan delade jag av så att det blev ett större och ett mindre fack. Sedan var det bara att sy ihop aviga mot aviga och vända på steken och sy stickningar runt. Det blev lite tjockt på vissa ställen där fickorna var så jag lyckades köra av två tvillingnålar. När jag körde av den andra hade jag bara 1.5 dm kvar att sy så då tog jag helt enkelt och körde två gånger med enkelnål. Klart!
Sedan så måste jag ju bara berätta att jag har gått med i PW Quiltklubb! Det blir online-syhelg nu i helgen och det passar mig alldeles utmärkt eftersom både Petronella och maken blir borta i helgen. Lugnt och skönt alltså, med bara mig själv och Casper hemma. Gå gärna in på Päivis hemsida och kolla in Quiltklubben om du är intresserad, det verkar jätteskoj!1 kommentar:

  1. Trevlig musik du har som bakgrund! Och god resa till Thailand, väntar på rapport om resan, det var ett tag sedan vi var där.

    SvaraRadera