lördag 11 april 2009

Nu har jag fått tips av snälla florin, så nu kanske jag kan berätta om min Syfestival. Jag ska göra ett tappert försök iaf. Min man hängde med på Syfestivalen och han hakade upp sig lite på ordet festival. Vaddå festival!!? Det här är väl ingen festival? Var är stämningen liksom? Han tyckte mer att det liknade en PRO-träff för han hade aldrig sett så många pensionärer på ett och samma ställe. Men det var inget fel med det, han är ju snart där själv hihi, men han tyckte mer att det var en mässa än en festival och att det ska heta därefter. Han förstår inte att det är vi syglada som får festivalkänsla när vi får botanisera bland så mycket härliga tyger och sybehör.

Nu till fynden!! (och nu ska det bli väldigt inressant att se om jag klarar av det här..)

Den här väskan köpte jag på scrapbookingavdelningen. Den blir perfekt att fylla med diverse nyttiga sybehör och ta med på kurs. Då är den alltid (förhoppningsvis) packad och klar att bara grabba med sig! Min man säger att jag MÅSTE tala om att den har magnetbotten och går att snurra...! Mycket praktiskt! =)

Fasiken, det här går ju bra!! Vilket bra tips, Florin!! Har ni sett vilket häftigt tyg jag hittade?! Min man köpte sig ju en motorcykel i fjol, ni vet en sådan där lite gubbigare modell, en Honda 750. Det här tyget blir perfekt att hitta på något skoj till honom med. (Det är tur att du har mig, säger han, så att du har något att skriva om, ha ha ha).
Två fina mönster köpte jag också. Quiltbitens fina "Hoboväska" har jag gått och kikat på innan, jag har sett den uppsydd och den är verkligen jättesnygg. Den ser inte så mycket ut för världen på bild men ni ska se den i verkligheten, yammi! Sedan köpte jag ett annat roligt mönster. Det är som en väska till en pärm. Eller ett överdrag med handtag, liksom. Den såg jag uppsydd på mässan och den var jättefin. Och lite annorlunda. En kul grej!

Lite tyger var jag ju bara tvungen att köpa! Tyget med Rosa Pantern ångrade jag att jag inte köpte mera av. Men jag får väl beställa på nätet.

Jag gillar ju färg så lite färgglada tyger är ju ett måste! Det vita var det dessutom rea på, 28 kr för 30 cm på full längd.

Och eftersom katten är mitt favvisdjur näst efter hästen (eller är det tvärtom? Ibland vet jag inte så noga..) så kunde jag såklart inte motstå detta uuunderbara tyg!! Det blev en rapport och det är lika många katter på baksidan fast i andra utföranden.

Lite pastelliga, våriga färger. Det med tassarna hör såklart till kattyget.

Två reatyger. Båda tygerna ligger på 50 cm och jag betalade 30 kr stycket. Bra-att-ha-tyger...

Dottern älskar ju hästar och jag tänkte försöka hitta på något kul till henne med detta tyget. Egentligen är jag inte så förtjust i hästtyger, jag tycker inte att de gör hästarna rättvisa. Däremot kattyger finns det ju hur många fina som helst!!

Som sagt var, kattygerna är ju bara för söta! Oemotståndliga, faktiskt!

De här små figurerna är jag lite förtjust i och jag ser dem allt som oftast i olika projekt i lappteknik, oftast i form av applikationer. När jag nu faktiskt hittade ett tyg med figurerna så tyckte jag det var så kul, jag riktigt kunde se ett färdigt projekt framför mig, med både applikation och filurtyg..

Jag hittade en grej som jag tyckte verkade skoj! Jag tror att den heter Quiltsmart och det är ett mönster på en mobilväska. Själva mönstret är uppritat på mellanlägget som ska användas i väskan och man kunde köpa tillhörande band i olika färger. Dessa måste jag bara testa!

Sådant här är ju himla tråkigt att fota egentligen och eftersom vadd är ännu tråkigare så fick inte det komma med på bild. Det blev lite dukvadd och lite väskstabilisering (tillfälligt hjärnsläpp!) och så detta spraylim och pennan som blir osynlig efter ett tag. Ja, kanske inte pennan, men väl det man ritar med den..
Slut för idag, tack för idag och än en gång ett stort tack till dig Florin som hjälpte mig att lösa gåtan med bilderna. Nu kan jag ju det här, tjohooo!!

7 kommentarer:

 1. Härliga fund du gjort!! Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Det gick ju fintfint det där! Om du stör dig på tomrummet som kommer sist i ditt inlägg så gå in och redigera inlägget, klicka ner dig med pilarna så att du kommer till allra sista raden och radera sedan en rad i taget.

  Så mycket du handlat! Grattis till dina fynd!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att läsa om ditt festivalbesök, för när jag ser dina fynd föstår jag att det var just festival och inget annat. Så många härliga tyger , och en hel del annat som du kan sätta sax pch tråd i nu. Ha en skön fortsättninge på påsken!

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint du har handlat, ska försöka mig på att sy mera så småningom, men just nu stickas det och trädgårdsarbetas.

  SvaraRadera
 5. Sicken tur att inte pennan blir osynlig ! =)
  Skulle ju bli så svårt att hitta den då... =D

  SvaraRadera