tisdag 24 mars 2009






Dessa grytlappar har ett tidigare liv. Som skolbänksunderlägg. Det var min dotter som, precis när jag börjat sy lappteknik, kom och önskade sig ett underlägg att ha i bänken så att hon kunde få det lite hemtrevligt i skolan. Ja, vad säger man....?
Hon hade klara åsikter om vilket tyg hon ville ha, det skulle vara det med mangatjejerna. Sedan fick jag väl i princip göra som jag ville, tack för det!
Ganska nyligen kom hon hem med underlägget igen, nu ville hon inte ha det längre. Jaja, inget varar ju för evigt, men lite längre livstid tänkte jag att tyget skulle få. Jag vet att Petronella och min syster Josefin brukar ha ganska lika smak när det gäller just tyger så ett par grytlappar kanske, till hon som just skaffat sig egen lägenhet...? Det visade sig vara mycket uppskattat, hon hade tänkt be mig att sy ett par åt henne. Ibland blir det bra!

onsdag 18 mars 2009

Inget sytt idag heller....








...och eftersom jag inget annat orkar så slänger jag ut lite bilder. Man kan ju undra vad det här är för sorts blogg egentligen.. Det är nog inte många som skulle fatta att det faktiskt är en syblogg! Suck....
Våra djur njuter iaf av vårsolen även om jag får njuta av den inifrån.




söndag 15 mars 2009

Lite söndagskul..

Jag fick en historia på mailen som var så bra (läs: rolig) att jag ville dela med mig av den.

Det var en gång en Björn och en Hare som härskade i skogen, de slog och skrämde de andra djuren och visade ingen respekt!
Även Haren fick sig en durving då och då av den stora Björnen, bara för att han var så liten.

Haren gillade egentligen inte Björnen men nu hade han inga kompisar kvar i skogen så han stod ut med Björnen för sällskapets skull.
Men så en dag när de två gick på en stig fick de se en Padda.* Nu jävlar ska du få stryk, ingen får använda min stig som rastplats!, utbrast Björnen.

* vänta, skrek Paddan. Om ni skonar mig så ska ni få 3 önskningar var, sade Paddan.
*Om du ljuger dränker jag dig, sade Haren. Så började Björnen på sin första önskning.. Han funderade en stund och sade:* Jag önskar att alla björnar i denna skogen är honor utom jag.

Och vips så var det så! Så var det Harens första: Haren funderade en stund och sade: 'jag vill ha en hjälm'. Och vips så var det så!

Björnen blev rasande på den dumma Haren och daskade till honom och sade:* Är du så jävla dum och tar en hjälm när du kan välja precis vad du vill!
* Men jag vill ha en hjälm, sade Haren* Nåja, sade Björnen. Björnen tänkte nu ännu större:* Jag vill att alla Björnar i hela Sverige ska vara honor utom jag.

Och vips så var det så! Haren tänkte och sade:* Jag vill ha en cross! Björnen blev ännu mer rasande på Haren och daskade till honom igen. Björnen tänkte nu ÄNNU större och sade:* Jag vill att alla björnar i hela världen ska vara honor utom jag! Och vips så var det så!

Björnen var överlycklig över sin situation. Så var det Harens sista önskning. Haren tog på sig hjälmen och hoppade upp på crossen, varvade upp den och skrek till Paddan:* JAG ÖNSKAR ATT BJÖRNEN VAR BÖG

lördag 14 mars 2009

Tåget och lokföraren!

Har ni sett vilken fin ponny vi har hemma i hagen! Hon är världens snällaste och det kan ni se på hennes ögon om ni tittar lite extra. Det är tänkt att hon ska bli vår nästa stjärna.. =)

Jaha, tänker ni nu. Vad har det med tåget och lokföraren att göra. Jo, låt mig få presentera vår vackra ponny; Little Blue Train eller Tåget som är hennes arbetsnamn här hemma. Ett ovanligt fult namn på en ovanligt vacker ponny.

Jag har ju lovat att leverera det rätta svaret på gårdagens lilla gåta. Jag fick ett sms ifrån min syster igår, hon skrev "dina bloggläsare är mycket smartare än vad vi är." Och det är ni ju också, iaf Cicki och A`yeliqa. Både jag, min man och min syster gick nämligen bet på gåtan, vi fokuserade så på alla vagnarna och passagerarna fast det egentligen inte hade ett dugg med svaret att göra. Knasigt.

Så grattis till två smarta sybloggare för att ha klarat fredagsgåtan!

fredag 13 mars 2009

Dagens utmaning!


Igår kom min dotter med en liten gåta till mig och nu tänkte jag testa den på er. Den är rätt skoj, faktiskt. Så här är det:

Låtsas att du är en lokförare. Loket drar 8 vagnar med 10 personer i varje vagn förutom den sista där det bara finns fem.

Hur gammal är lokföraren?

Återkommer med svar imorgon, hihi..

torsdag 12 mars 2009

Hemma igen!





Sedan i fredags har vi varit hemma ifrån Thailand, alltså nästan en vecka. Det var med mycket blandade känslor vi landade på Arlanda. Visst är det skönt att vara hemma igen men tre fjärdedelar av familjen hade gärna stannat i ytterligare tre veckor.. =)

Allihopa har vi blivit mer eller mindre sjuka också. Inte av hemkomsten i sig men av hemresan, kan man säga. Vi hade oturen att få planets sämsta platser och det hällde ner iskall luft på oss i 11.5 timme. Lite trist att bli sjuk så fort man kommer hem men det är ju inte så mycket att göra åt.

Jag hade tänkt att börja sy så fort jag kom hem, jag har ju köpt en massa fantastiska tyger och lika mycket tråd men jag orkar helt enkelt inte. Så länge går jag och sneglar på symaskinen, lagrar massor av ideér och bara längtar efter orken!