fredag 30 januari 2009


Jag har fått en beställning på två mössor. Den som ska ha mössan hade sett en variant av min baggymössa och blev så förtjust så att hon ville ha en egen, åh vad roligt!! Men hon ville ha en lite mindre för hon har så litet huvud, säger hon. Hon ska få testa två varianter idag och se om hon gillar någon av dem, annars testar jag vidare.
Det flerfärgade tyget är köpt som stuvbit på Ohlssons i Uppsala. Jättesnygg trikå.
Annars har jag mest haft lagningsbeställningar på sistone. Två dragkedjor, ett trasigt linne, en trasig jacka och så lite gardinsömnad. Inte jättekul men ändå roligt för det ger ju pengar till mera tyger... =) Jag har påbörjat ett gammalt UFO som jag hoppas få klart ganska snart. Har ni tur så får ni en förhandskik snart..

onsdag 28 januari 2009


Oj, oj, oj... Igen...


Nu har jag fått två utmärkelser på kort tid och jag blir så glad ska ni veta! Den här gången var det ifrån Lappeklipp som jag ganska nyligen har hittat och jag är nog ganska ny för henne också. Det var lite extra glädjande. Titta in hos henne, hon gör så fantastiskt fina väskor!


Med utmärkelsen följer ett litet gulligt norskt meddelande. Precis som Lappeklipp är jag ganska dålig på att översätta så jag tog mig, liksom henne, friheten att kapa rakt av:

“Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye.

Visst är det väl gulligt?? Och jag kände mig så utvald!! Tack igen, Lappeklipp!! Nu är det alltså min tur att skicka den vidare till åtta stycken:

*Gobligobli - för att jag gillar hennes blogg och det hon gör. Jag blir alltid så fantastiskt inspirerad av henne!

* Storalillaj - för att hon är tuff och inte låter sig nedslås av feltänkande, rasistiska människor. Hon kan behöva lite värme!! Och såklart för att hon syr så bra!

*Babushkadockan - för att hon kan behöva lite uppmuntran såhär den sista månaden innan nya bebisen kommer. Hon är så proffsig och borde verkligen ta steget till att bli egen.

*Kaja & lilla krax - för hennes fina, fina tröjor som jag blir så inspirerad av. Sedan är det så kul med henne för hon gör lite allt möjligt och inläggen är roliga att följa. Dessutom är hon beundransvärd som orkar skriva allt två gånger, varav en gång på engelska!!

*Naimás - ord överflödiga....

*Florin - för att hon syr så mycket fiiiint!

*Tokigt å Likt - för att jag gillar hennes blogg, helt enkelt. Hon är duktig och inspirerande.

*Lizzan - måste ju också ha en för att det är så roligt att titta in hos henne. Hon har humor som få och ser ofta till att jag skrattar högt här framför datorn. Och har ni förresten sett hennes necessärer?

Puuh, nu var det gjort!! Jag undrar om jag ska kolla till symaskinen lite nu eller om jag bara ska slänga mig i soffan framför tv:n...

tisdag 27 januari 2009















Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och ändrat bloggen. Jag har funderat på det ett tag, tyckt att det varit lite trist att så få verkar hitta till mig. Inte vet jag om det beror på att jag inte haft bloggen på Blogger men nu får jag väl reda på det.....



Ni som har följt min gamla blogg vet ju att jag, min make och min syster hade finbesök häromveckan. Självaste Alice kom på besök! Då kunde jag naturligtvis inte låta bli att ge henne en mössa som jag sytt. Hon fick välja själv ur en hel hög och valde den som passade dagens klädsel bäst. Bättre reklam kan man väl knappast få, bara hon nu använder den...




Nu ska det bli kul att redigera sidan lite och göra den lite mer personlig. Men det får nog dröja en stund för maken behöver datorn för att göra klart ett fotojobb, bilderna ska tydligen levereras ikväll. Under tiden bjuder jag på en bild på Alice!